Helikopter lander i ørkenen i Afghanistan.

Danske mænd og kvinder har især siden den aktivistiske udenrigspolitik været udsendt til mange krise, krig og konfliktområder. Foto: Simon Elbeck.

En veteran er en person, der - som enkeltperson eller i en enhed – har været udsendt i mindst én international operation. Personen kan fortsat være ansat i Forsvaret, men kan også være afgået fra organisationen og overgået til det civile uddannelsessystem, arbejdsmarked eller andet.

 

Veteranpolitikken gælder for veteraner, der har været udsendt i regi af Forsvarsministeriet.

 

 

Hvor mange veteraner har vi i Danmark?

Der er i marts 2022 registreret i alt 39.245 veteraner. Veteraner blev dog ikke registreret elektronisk før 1992. Derfor skønnes det samlede antal personer, der har været udsendt for Danmark fra 1948 til 2020, at være op mod 60.000 veteraner.

Vil du have et præcist tal for nyere udsendelser fra 1991 og frem? Eller vil du vide, hvor mange kvinder eller mænd der var udsendt på en specifik mission? Så besøg HR i tal, der har en opgørelse over antallet af udsendte fra 1991 og frem.

 

 

Find ud af, hvor mange veteraner der bor i din kommune

Se fordeling af alle veteraner som pdf eller tilgængelig site

 

Det ovenstående kort er baseret på et register, der består af de veteraner, der har fået udleveret et veterankort fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse pr. august 2023. Veterankoret er udleveret til alle veteraner siden 1992 og på forespørgsel til udsendte før 1992. Vi opdaterer registeret en gang årligt.

Sidst opdateret 11. december, 2023 - Kl. 08.30