[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Store dele af Veterancentrets medarbejdere i både Øst- og Vestdanmark har kunnet smøre madpakken og tage fysisk på arbejde, siden det i slutningen af maj blev besluttet af regeringen, at offentlige arbejdspladser i Vestdanmark igen kunne åbne. Det betyder, at Veterancentrene i både Jylland og på Sjælland er åbne igen.

”Jeg er rigtig glad for, at Veterancentrene er åbnet over hele landet. Det skal være sådan, at veteraner, deres familier og samarbejdspartnere oplever, at vi er tilbage i fuldt vigør,” siger oberst Søren Andersen, der er chef for Veterancentret.

Veterancentrets medarbejdere har gennem karantænen været i fysisk kontakt med de veteraner, der har haft det største behov for støtte og gennemført f.eks. walk-and-talk med dem. 

”Gennem hele covid-19-karantænen har vi gjort alt for ikke at lade sårbare veteraner og deres familier i stikken, men nu er vi fuldt tilbage på centrene, og det glæder mig,” siger Søren Andersen.

Veterancentrene over hele landet skal fortsat være et sikkert sted at komme for veteranerne og deres familier. Det betyder, at rengøring, afspritning og hyppig vask af hænderne er en ikke ubetydelig del af hverdagen. Det er stadig sådan, at opgaverne, der kan løses fra hjemmearbejdspladsen, skal løses der i det omfang, det er muligt.