[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Sebastian Søby

Veterancentret holder i den kommende periode fast i den direkte kontakt med veteraner og deres familier trods øget smittetryk. Det sker på baggrund af erfaringerne fra forårets nedlukning, som lærte os, at der er målgrupper, der er særlig vigtige at komme i møde, siger forsvarsminister Trine Bramsen og tilføjer:

”Vi skylder vores veteraner at tage os godt af dem. Det gælder særligt de mest sårbare veteraner og deres familier. Corona eller ej har de brug for, at der er en udstrakt hånd, når presset bliver for stort”. 

For oberst Søren Andersen, der er chef for Veterancentret, er det vigtigt at holde dørene åbne for veteraner og familier

”Vi er i en ekstraordinær situation, som rammer de mest udsatte i vores samfund særligt hårdt. Isolation - enten alene eller sammen med familien - kan være en stor belastning for dem, der kæmper med psykiske skader efter en udsendelse. De skal ikke stå alene i den her situation. Derfor fortsætter vi med at holde vores lokale veterancentre åbent i hele landet, så dem, der har brug for vores hjælp, stadig kan møde os ansigt til ansigt,” siger oberst Søren Andersen, der vil følge udviklingen og myndighedernes retningslinjer nøje.

Flere løser deres opgaver hjemmefra
Derimod vil Veterancentret i den kommende periode sende sine administrative medarbejdere hjem til hjemmekontorerne og den vej igennem mindske antallet af personer, der går ind og ud af døren på de lokale veterancentre.

Alle retningslinjer om afstand og hygiejne bliver naturligvis stadig fulgt, så det er trygt og sikkert at komme på de lokale veterancentre. Hvis man oplever symptomer på coronavirus, skal man kontakte sin behandler eller rådgiver og aftale en ny tid eller sammen finde et alternativ.