[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

OPDATERET 25-03-2020
 
Den danske regering har indført meget alvorlige tiltag i forhold til inddæmning af coronavirussen, hvilket betyder at store dele af det offentlige Danmark er lukket ned, og mange skal arbejde hjemmefra. Veterancentret vil dog stadig varetage arbejdet med sårbare veteraner og pårørende, beroliger chefen for Veterancentret.

”Jeg vil gøre alt for, at vi ikke lader sårbare veteraner og deres pårørende i stikken. Vi kigger lige nu på, hvilke tiltag og forløb vi kan skubbe eller gennemføre via telefon. Men vi er der for de veteraner, som er særligt sårbare,” siger oberst Søren Andersen, chef for Veterancentret, og fortsætter:

"Veterancentrets døgntelefonen vil være ryggraden i vores beredskab, så de veteraner og pårørende, der ikke kan vente, skal ringe 7281 9700. Døgntelefonen er altid åben," siger han.

Der er dog andre aktiviteter, der må udskydes. Således udskydes parforholdskurset PREP, uddannelse af frivillige samt samtalegrupper for børn, ligesom planlagte møder med veteranaktører også vil blive afholdt senere end planlagt.