[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

Siden 2009 er flagene gået til tops til ære for Danmarks udsendte og faldne den 5. september. Det sker også i dag, selvom markeringen af Flagdagen ser lidt anerledes ud end normalt på grund af covid-19. Heldigvis har mange kommuner valgt at gennemføre de planlagte flagdagsarrangementer, og flere har brugt anledningen til at rykke festligheden udendørs i de større byer.

Chef for Veterancentret, oberst Søren Andersen deltager i Forsvarets officielle arrangement med kranselægning i Kastellet og mindegudstjeneste i Holmens Kirke, men glæder sig over, at Veterancentret er ude og vise anerkendelse til 40 arrangementer rundt om i Danmark.

”Jeg er rigtig glad for, at så mange kommuner trods covid-19 bruger dagen i dag på at kippe med flaget og ærer årets udsendte og kommunens veteraner. Vi har et godt samarbejde med lokale aktører og kommunale veterankoordinatorer, som har store aktier i, at Flagdagen bliver markeret ude lokalt. Det vil jeg gerne sige arrangørerne tak for,” siger oberst Søren Andersen.


Nyd dagen med dine pårørende

I år falder Flagdagen på en lørdag, og chefen for Veterancentret håber derfor, at mange af Forsvarets tidligere og nuværende ansatte vil benytte muligheden for at tage sine pårørende med til det lokale flagdagsarrangement.

”Min erfaring er, at når familierne deltager i arrangementerne, kan de opleve, at det ikke kun er veteranerne, vi anerkender for at løse en helt særlig opgave. Det er i høj grad også de pårørende, som imens klarer hverdagen derhjemme alene.”
 
Du kan følge Forsvarets dækning af Flagdagen og Veterancentrets dækning af de lokale flagdagsarrangementer.