[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

17. august starter Gennem Ild & Vand sin Danmarkstour 2020. Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948.

Turnéen var oprindeligt planlagt til foråret 2020, men dette satte covid-19 på midlertidig hold. Det er den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed, der står bag Gennem Ild & Vand for at sætte fokus på de udsendtes missioner fra 1948 og frem til i dag.

Ligesom Projektet Udsendt af Danmark, der fejrede 10 års jubilæet for Flagdagen i 2019, sker det gennem personlige kortfilmsfortællinger, faktuel viden og forskellige artefakter.


Er du veteran, og har du lyst til at være frivillig?

Gennem Ild og Vand søger lokale frivillige, når de skal ud på turné, så tjek tourplanen ud, og se om udstillingen kommer til din kommune i løbet af næste halvår 2020. Det gælder også, hvis du er veteran og har lyst til at dele din historie om det at være Udsendt Af Danmark. Kontakt Gennem Ild & Vand på: kontakt@udsendtafdanmark.dk. Du kan følge Gennem Ild & Vands Danmarks Tour 2020 på Facebook.