[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

”Det er mærkeligt at tænke på, at i dag skulle jeg have skudt finale i bueskydning, hvis jeg havde været god nok. Men det er dejligt at se dem alle samme og at genskabe lidt af den fysiske kontakt, som vi har haft”, siger Uffe Bjerregaard Christensen, der er team captain på det danske hold, der skulle have deltage ved Invictus Games 2020.


Claus Bodilsen (forrest til højre) leder deltagerne fra havnen mod naturen ved fjorden.

Invictus Games 2020 skulle have fundet sted i Haag i denne uge, men det store idrætsarrangement er udsat til 2021 på grund af coronavirus/covid-19 situationen, og de danske deltagere har måtte passe deres træning derhjemme og mest alene.  I dag mødtes en lille halvdel af holdet til lidt hyggetræning, kaffe og en gåtur på havnen i Roskilde.

”Jeg kunne mærke på deltagerne, at der var et behov for at mødes, sludre og mærke hinanden i stedet for kun at se hinanden på video. Og det viser sig jo også ved, at nogle af dem er kørt fra Jylland for at være sammen med de andre i nogle timer,” siger Claus Bodilsen, der er team manager for det danske hold.

”Det er super fedt, a komme ud at høre, hvordan status er på de andre. Der er lidt op og ned, og det har være lidt ensomt for nogle af os,” siger Ronnie Schmücker, der er en anden af deltagerne.

Forsvarsminister Trine Bramsen skulle have besøgt Invictus Games i Haag for at støtte de danske deltagere og deres pårørende. I stedet lagde hun vejen forbi holdets møde i Roskilde for på den måde at vise sin fortsatte opbakning til deltagerne og hele Invictus Games projektet.

"Jeg ville jo alle helst have stået i Holland sammen med de gode folk. Men når jeg kommer i dag, så er det fordi, at jeg gerne vil vise min anerkendelse af det store arbejde, som veteranerne og i høj grad også deres familier har lagt forud for det, der skulle have været den store kulmination. Det er jo en sejr for veteranerne overhovedet at stille op ved Invictus Games,” siger forsvarsministeren.


Forsvarsministeren trænede lidt sammen med nogle af deltagerne. Her får hun en hurtig instruktion af den danske team captain Uffe Bjerregaard Christensen.

Både Uffe Christensen og Ronnie Schmücker har valgt at se positivt på udsættelsen af Invictus Games 2020 og forlængelse af den kampagne, som de er en del af.

”Nu skal man fastholde træningen et helt år mere, og så får man den også bedre inkorporeret i kroppen, så man fortsætter også efter stævnet i Haag”, siger Uffe Christensen.

”Det er godt at have Invictus Games i 2021 som fokuspunkt. Og det er jo også helt vedmodigt at tænke på, at om syv dage, så kunne det hele have været overstået. Nu har vi et helt år mere”, siger Ronnie Schmücker med et stor grin.