[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

I dag klokken 13 klippede forsvarsminister Trine Bramsen sammen med børn af soldater og veteraner snoren og sendte dermed 45 balloner til vejrs. Det gjorde hun for at markere åbningen af en ny Familieenhed ved Veterancentret. En enhed, der skal støtte børn og familier af soldater og veteraner før, under og efter udsendelsen.

”Vi sender en masse balloner til vejrs i dag for at alle skal se, at det er ikke pinligt at bede om hjælp. Tværtimod er det både modigt og sejt,” sagde forsvarsminister Trine Bramsen.

Enheden vil også have opmærksomheden på en hurtig og lokal indsats over for de børn og familier, hvor veteranen kommer skadet hjem, for at støtte familierne i den helt særlige situation, der er i. Efter indvielsen var der reception med taler af forsvarsministeren, den nye leder af Familieenheden og to veteranbørn.

”Det her er jeres dag. En dag hvor vi styrker indsatsen overfor de pårørende, der står overfor en udsendelse eller som lever med efterreaktioner på en udsendelse. Vi giver i dag veteranindsatsen overfor børnene, familierne og de pårørende en gedigen saltvandsindsprøjtning med den nye Familieenhed,” sagde leder af Familieenheden, Stine Gran Hansen.

De to børn af veteraner havde også et vigtige budskaber til de inviterede tilhører, der blandt andet bestod af frivillige veteranaktører, nye medarbejdere i Familieenheden og veteranfamilier.

”Jeg synes, at det er rigtigt godt med sådan en ny Familieenhed. Jeg har en kammerat, hvis far har fået PTSD, og det er gået meget ud over skolen. Så er det godt, at min kammerat kan få hjælp,” sagde Cathrine Højborg, der ud over Emilie Schneller og Mille Frandsen også fortalte om at være veteranbarn.

Familieenheden består af otte medarbejdere, som er fordelt på de lokale Veterancentre rundt i landet (Aalborg, Holstebro, Fredericia, Slagelse, Ringsted, Høvelte).