[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Sebastian Søby

OPDATERET 24-03-2020
Foråret skulle have budt på to nye samtalegrupper for børn og unge i Haderslev og Ringsted. Men grundet covid-19 har Veterancentret udskudt opstarten af samtalegrupperne, der er  for børn og unge mellem 8 og 16 år fra familier med en psykisk skadet veteran. I gruppen kan man snakke sammen om det, der er svært derhjemme, og man kan hygge sig med andre børn og unge fra sårbare veteranfamilier.

”Vi glæder os til for første gang at kunne afholde samtalegrupper for børn og unge i Haderslev og Ringsted. Særligt i Sønderjylland har der været et stort ønske om en samtalegruppe, så vi håber at se en masse børn og deres forældre, når vi starter op,” siger Louise Lau Justesen, der er projektleder for Veterancentrets samtalegrupper for børn og unge.

Grundet covid-19 er det uvist, hvornår de næste grupper vil starte op. Veterancentret fortsætter dog med det indledende arbejde, hvor centrets medarbejdere er i kontakt med familier. Hvis du tænker, at dit barn kunne have glæde af at deltage i en af grupperne, er det nu, du skal ringe til Veterancentrets Familieenhed på 7281 9700.


Hvordan foregår grupperne

Veterancentrets erfarne gruppeledere tager i løbet af de otte gange, gruppen mødes, børnene gennem en række forskellige temaer og aktiviteter. Temaerne og de fælles opgaver kan være med til at åbne op for noget af det, man kan være påvirket af, hvis man har en far eller mor med en psykisk skade efter en udsendelse.

Familier, der ønsker at deltage i samtalegrupperne, kan forvente, at grupperne mødes fast om torsdagen fra kl. 17-19 hos KFUM Soldaterhjem på Louisevej 2, 6100 Haderslev og Veterancentret på Garnisonen 1, 4100 Ringsted.

For at kunne oprette en gruppe skal Veterancentret kunne samle 6-8 børn eller unge, som matcher hinanden både i alder og situation. Står dit barn allerede på venteliste til en samtalegruppe i Region Sjælland eller Region Syddanmark vil samtalegruppelederne tage kontakt til dig inden for den nærmeste fremtid.

Læs mere om Veterancentrets samtalegrupper for børn og unge.