Den nationale veterankonference

Opdatering: Tilmeldingen er nu lukket, men du kan stadig streame konferencen fra din computer, telefon eller tablet. Læs mere her.

 

Til årets nationale veterankonference sætter Veterancenteret, sammen med en række gæster, fokus på hvad de nye udsendelser og nye opgaver betyder for de veteraner der vender hjem.

 

Konferencen finder sted den 31. oktober på Vingsted Hotel og Konferencecenter. Journalist og forfatter Adam Holm er konferencier og vil guide jer igennem en dag med oplæg om bl.a. det aktuelle missionsbillede, fremtidens opgaver for Forsvaret, de nye missionstyper og den betydning det har for de veteraner, der vender hjem. Der vil desuden være mulighed for at få perspektiver fra veteranen og alle dem omkring. 

 

Konferencen henvender sig til alle som har en interesse for eller arbejder med veteraner.

 

Herunder kan du se det foreløbige program for Den nationale veterankonference 2023:


09:30 Ankomst inkl. let morgenservering

10:00 Velkomst v/Chef Veterancenter oberst Kim Simonsen

10:15 Præsentation af ISAF 15 rapport v/Seniorforsker Anni Sternhagen
Nielsen

10:25 Oplæg: Det aktuelle og fremtidige missionsbillede v/Viceforsvarschef Kenneth Pedersen 

11:00 Pause

11:15 Oplæg: kamp til afskrækkelse v/Oberst Løjtnant Dennis Nuppenau

11:50 Frokost

 

12:30 Perspektiver fra veteranen og den omkringliggende støtte

14:00 Messe/networking

14:45 Oplæg: Besøg i krigszonen i Ukraine v/ Adam Holm

16:00 Tak for i dag

 

Temaoplæg

Oplæg: Det aktuelle og fremtidige missionsbillede v/Viceforsvarschef Kenneth Pedersen  

  • Oplægget vil tegne det store billede af fremtidens konflikter og have et særligt fokus på Danmarks tilstedeværelse i Letland og Estland. Denne ”nye” type konflikter og missioner kalder på en anderledes tilgang til opgaveløsningen og et andet mindset fra soldatens og de pårørendes side.

Oplæg: Fra kamp til afskrækkelse v/Oberst Løjtnant Dennis Nuppenau
 

  • Oberst Løjtnant Dennis Nuppenau vil fortælle om erfaringer fra kampmissioner Irak/Afghanistan til afskrækkelsesmission i Baltikum. Han vil også fortælle om erfarede forskelle inden for ledelse, mandskabshåndtering, meningsfuldheden.

Perspektiver fra veteranen og den omkringliggende støtte

 

  • Psykologens erfaringer v/Psykolog Felicia Nyløkke

    Nye problemstillinger hos de udsendte, hvor det, at være afsted så tæt på hjemmet – i en ikke ” farlig” mission, påvirker oplevelsen af mening; Er det det her jeg er blevet trænet til…?

 

  • Feltpræstens arbejde v/Feltpræst Nina Dyrhoff Nyegaard

    Hvad kæmper vores soldater med under udsendelsen når livet ikke umiddelbart er i fare?  Er det meningsfyldt eller håbløst – fylder tankerne om familien mere når tiden ikke er så fyldt ud, og hvad betyder det for den enkelte?

 

  • Nye missionstyper – samme forberedelse? v/Kontaktofficer Chefsergent Torkil Skøt

    Giver det mening for soldaten og familien at det nu er Baltikum – hvad betyder det at man ikke er længere væk men stadig er væk længe?

  •  "KUFFEN" – et tilholdssted v/ Erik Hein

    Erfaringer fra KFUM´s tilstedeværelse i Baltikum. Hvilke behov har KFUM mødt fra de udsendte? Hvad har været anderledes i forhold til tidligere missioner?


  • Veteranen og familien v/veteran og hustru

    Perspektiver fra den udsendte og den som har været hjemme? Hvad har været særligt udfordrende og hvordan har de løst eventuelle problemstillinger? Er der noget de kunne ønske sig mere eller mindre støtte til? Har det affødt andre problemstillinger i forhold til børn og afsavn?

 

  • Flere repatrieringer – hvorfor? v/Socialrådgiver

    Hvilke årsager til repatrieringer har været kendetegnende ved missionerne til Baltikum? Kan der ved forberedelsen gøres mere for at undgå nogle af disse situationer? Hvad udfordrer arbejdsmiljøet i lejren og hvordan kan det måske håndteres?

 

 


Hvis i som organisation ønsker en stand i messeområdet, skal i kontakte Frivillighedskoordinator Martin Crillesen på mail:vetc-br012@fiin.dk. Der er mulighed for et cafebord og en-to roll-ups.