Par sidder i en sofa, hvor kvinden ligger med sit hoved på mandens lår og kigger smilende op på ham, imens hun gestikulerer. Manden støtter sit hoved med en hånd og en albue på sofaens ryglæn, imens han kigger på hende. Han er overvægtig og har mange tatoveringer på begge arme.

En evaluering viste, at PREP-kurserne udbudt i 2015-2017 har været med til at skabe positive forandringer i mange . Modelfoto.

Først som et midlertidigt tilbud fra 2015-2017, men fra 2018 som et  permanent tilbud til denne målgruppe grundet gode erfaringer og resultater  fra evaluering af kurserne.

 

I denne artikel præsenteres resultater fra en virkningsevaluering, hvor kursusdeltagerne har besvaret spørgsmål om deres parforhold før og efter kurset samt spørgsmål til deres oplevede udbytte af kurserne.


Af resultaterne ses det, at kurset har medvirket til at skabe positive forandringer i mange parforhold, og at redskaber til kommunikation og konflikthåndtering opleves som anvendelige i parforholdet for en stor del
af deltagerne. Dette bekræfter, at kurset er et relevant og udbytterigt tilbud til størstedelen af de par, der har deltaget.

 

Disse resultater kan dog ikke sige noget om effekten af kurserne på længere sigt. Det arbejdes fortsat ud fra et mål om at tilbyde de mest udbytterige PREP-kursuser til målgruppen af soldater, veteraner og deres partnere.

 

Denne videnskabelige udgivelse er målrettet en mindre, akademisk målgruppe og overholder ikke Web Content Accessibility Guidelines.

  • Udgiver

    Veterancentret

  • Udgivelsesdato

    25. april, 2018

Hent publikation