Viden om veteraner 2022 grafik

 

 

På Viden om veteraner 2022 vil vi stille skarpt på udviklingen i det internationale missionsbillede og tendenser i det øvrige samfund, samt hvad det betyder for veteranindsatsen.

 

Kongressen afholdes
Onsdag den 11. maj kl. 10.00 – 19.00 på Ringsted Kongrescenter.

 

I det følgende kan du se programmet og de temaer, du kan vælge imellem.

 

Program

10.00 - Ankomst

10.30 - Velkomst ved chefen for Veterancentret oberst Søren Andersen og forsvarsminister Morten Bødskov.

11.00 - Oplæg om udviklingen i det internationale trusselsbillede, missionsbidragene og forventninger til udsendelser i fremtiden ved kontorchef Niels Bo Poulsen fra Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier.


11.30 - Oplæg om identitet, sundhed, familien og arbejdsmarkedet i fremtidens samfund ved foredragsholder og forfatter Marianne Levinsen fra Center for Fremtidsforskning.

12.00 - Vidensdeling og networking

12:30 - Frokost

13:30 - Temasession 1

15.10 - Vidensdeling og networking

15.40 - Temasession 2

17.40 - Fælles opsamling på dagen

18.00 - Middag

19.00 - Tak for i dag

 

NB: Hvis der er flere tilmeldte til konferencen, en der er plads til, forbeholder Veterancentret sig ret til at prioritere pladserne til så mange forskellige aktører som muligt.

 

Temaoplæg

Hvordan forener man et moderne familieliv med Forsvarets særlige ansættelsesvilkår med øvelser og udsendelser? Familiemønstrene i det danske samfund har ændret sig, så far og mor nu oftere deler både barsel, karriere og huslige pligter. Temaet består af tre oplæg og en samtale med en hustru til en udsendt veteran.

  • Oplæg ved Ph.d. studerende Thit Gaarskjær Jørgensen, som er tilknyttet Aalborg Universitet, om de udfordringer veteranfamilier lever med, og hvad det betyder for Forsvaret som arbejdsplads.

  • Oplæg ved oberstløjtnant Anne Christiane Castenschiold Bill, som er gender adviser hos Hærkommandoen og medlem af netværk for kvindelige ledere. Hun vil fortælle om, hvordan man afstemmer en karriere som udsendt i Forsvaret med familielivet.

  • Oplæg ved oberstløjtnant Thomas Fogh, chef for Personel- og Organisationssektionen ved Hærkommandoen. Han vil fortælle om de strømninger inden for familieområdet, som har vist sig i udvikling af Forsvarets nye HR-strategi.

  • Samtale med Lotte Mie Larsen, som er gift med seniorsergent Thomas Svare Nielsen, der aktuelt er udsendt til Irak. Samtalen vil handle om, hvordan man balancerer udsendelser, egen karriere og et familieliv med tre børn.

Hvad kræves der af den moderne soldat ud over en stærk fysik og grundlæggende militær træning? I dette tema vil vi stille skarpt på, hvordan vi i fremtiden forbereder vores soldater mentalt til at håndtere de krav og omskiftelige omstændigheder, som de kan opleve i forbindelse med udsendelser.

  • Oplæg ved forsker og psykolog Niclas Wisen fra Karolinska Institutet, Department of Neuroscience i Sverige, om hvordan vi skaber robuste soldater og samtidig forebygger, vedligeholder og følger op på både soldater og organisation.

  • Oplæg ved psykiater Bo Bojesen fra Forsvarets Sanitetskommando, om hvorfor du godt kan være en god soldat, selvom du har haft psykiske udfordringer.

  • Oplæg ved psykolog Uffe Lundsted, om militær mental træning, som styrker soldatens evne til at håndtere pres, stress og følelser på en hensigtsmæssig måde.

Hvad er anerkendelse for den enkelte veteran og familie, og rammer vi rigtigt i den nuværende indsats? Temaet starter med et oplæg om anerkendelse anno 2022, der lægger op til en paneldebat, om hvordan anerkendelse skal se ud i fremtiden. Panellet vil bestå af veteraner og pårørende, som vil dele deres oplevelser med anerkendende, samt aktører som arbejder med anerkendelse på forskellige måder.

  • Oplæg ved cand. mag i interpersonel organisationskommunikation Tommy Krabbe, som vil stille spørgsmålet: Understøtter mulighederne for anerkendelse de faktiske behov, og bliver alle behov opfyldt?

Hvilke symptomer har de veteraner, som søger behandling i dag? Og hvordan tilpasser man bedst indsatsen til at imødekomme deres behov? I dette tema vil du blive præsenteret for ny viden om psykiske efterreaktioner, som i dag er andet og mere end PTSD. Vi vil derefter dykke ned i behandlingen af søvn- og ’high arousal’ problematikker hos veteraner.

  • Oplæg ved forsker og psykolog ved Veterancentret Sofie Folke om det nye symptombillede, og hvordan vi kan forstå og gruppere symptomerne, så vi kan tilpasse behandlingen i fremtiden.

  • Oplæg ved specialkonsulent og psykolog ved Veterancentret Katrine Friis, om hvordan udfordringer med søvn kan behandles samt hvilke konkrete redskaber, der kan hjælpe veteraner til en bedre søvn.

  • Oplæg ved fysioterapeut ved Veterancentret Ditte Larsen, om det nyeste arbejde inden for kropsterapi, og hvordan et forløb med fokus på mentalt nærvær og kropslig bevægelse kan være gavnligt for veteraner, som har udfordringer med arousal.

 

Tilmed dig konferencen her

 

Sidst opdateret 5. april, 2022 - Kl. 12.05