En person i uniform er i gang med at finde den topnøgle, der skal bruges, i en åben kasse med forskellige topnøgler.

Kurser og kompetencer, du har tillært dig i Forsvaret, kan være attraktive mange steder på det civile jobmarked. Foto: Mads Ullerup.

Erfaringer og kompetencer fra Forsvaret kan også bruges i det civile arbejdsmarked. Formålet med Kompetencekoret er, at du som veteran bliver anerkendt for de kompetencer, som du har opbygget henholdsvis under uddannelse i Forsvaret og gennem international tjeneste.

 

Kompetencekortet kan styrke dit afsæt til at søge civilt job, optagelse på en uddannelse eller søge en anden stilling i Forsvaret.

 

Kompetencekortet består af:

  • En side med dit tjenesteforløb.
  • En side med generelle kompetencer, som du har opnået i international tjeneste, fx at være vant til at arbejde under pres, i grupper, samt arbejde i multikulturelle sammenhæng.
  • En beskrivelse af de militære kurser og uddannelser, som indeholder civilrettet læringsudbytte.

Bemærk, at det ikke er alle af Forsvarets uddannelser eller kurser, som påføres dit kompetencekort.

Se eksempel på et kompetencekort

Hvad kan du bruge kompetencekortet til?

 

Du kan bruge kompetencekortet, når du skal skrive dit CV eller en ansøgning målrettet et konkret job. I samarbejde med en uddannelsesvejleder kan du bruge kompetencekortet, hvis du skal søge ind på en uddannelse fx på kvote 2, have merit, eller have lavet en realkompetencevurdering.

 

Veterancentrets beskæftigelsesrådgivere giver råd og vejledning om job og uddannelse og du kan altid ringe 7281 9700 og få en samtale ved dit lokale Veterancenter.

Sådan modtager du et kompetencekort

Er du tjenestegørende, kan du igennem din enhed få udskrevet dit kompetencekort.

Er du ikke længere tjenestegørende, kan du igennem Veterancentret få tilsendt dit kompetencekort til din e-boks ved at henvende dig til Veteransekretariatet.

Sidst opdateret 27. juli, 2022 - Kl. 11.17