[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

”Rul fanen ud!” Sådan lød ordren fra oberst Jette Albinus, chef for Veterancentret, da centrets nye fane blev indviet. Det var general Peter Bartram, der slog det første søm i fanen efterfulgt af oberst Jette Albinus.
Men tredje søm i fanen blev slået i af en helt særlig gæst, veteran og korporal Anker Sewohl

- Det er udsædvanligt, hvis ikke første gang nogen sinde, at en menig er med til at indvie en fane. Men jeg har bedt Anker Sewohl om at medvirke til indvielsen, fordi det er vigtigt, at de veteraner, som vi er sat i verden for at støtte og anerkende, selvfølgelig også er tænkt med, siger oberst Jette Albinus.

Anker Sewohl var da også beæret over invitationen.

- Det er en stor ære at få lov til at slå sømmet i. Det er selvfølgelig Veterancentrets fane, men jeg kalder den alligevel for veteranfanen. Den er veteranernes samlepunkt, siger Anker Sewohl.


Det var vigtigt for oberst Jette Albinus, at faneindvielsen også blev foretaget af en veteran.

Er der for andre veteraner

For Anker Sewohl har det ikke været uden omkostninger at være udsendt for Danmark. De mange medaljer på hans M/69-uniform vidner om, at Anker Sewohl har været i international mission i ni lande – i de otte af dem som sanitetssoldat, hvor han som combat medic har hentet sårede soldat væk fra kampzonen og arbejdet på felthospitaler.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har PTSD. Jeg bruger meget af min fritid i Kammeratstøtteordningen med frivilligt arbejde med veteraner, der har det skidt. Vi er der for hinanden uanset tidspunktet, siger Anker Sewohl.

Indvielsen skete under overværelse af blandt andre frivillige og faglige veteranaktører og medarbejdere fra Veterancentret.