[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

For langt de fleste veteraner gælder det, at de er rigtig gode til at komme i arbejde. Det ved vi fra Veterancentrets forskning, men for en mindre gruppe kan det være svært at koblet sig op på jobmarkedet igen.

Udover tiltag som lister over virksomheder, der ansætter tidligere udsendte, konceptet Briefing & Kaffe og CV-værktøjer, arbejder institutionen Cabi i øjeblikket på at få etableret en facebookgruppe som en mere målrettet platform for virksomhedsmatch. I gruppen kan virksomheder, der søger medarbejdere, der har kompetencer fra udsendelser, slå job op. Og forhåbentlig er de jobopslag lige præcis dét match, som en af gruppens veteraner går og venter på.

”Idéen med at koble jobsøgende veteraner, der har forskellige udfordringer, direkte op med virksomheder, synes jeg, er rigtig god. Dels fordi flere og flere udbyder og rekrutterer arbejdskraft på digitale platforme og fordi, der skabes en hurtig, nem og direkte vej mellem veteranen og virksomheden”, siger Line Maria Fabrin Jespersen fra Veterancentrets Beskæftigelsessektion.

Gruppen er allerede i gang med små 400 medlemmer, og i øjeblikket slås der job op et par gange om måneden, men håbet er, at gruppen langsomt vil vokse og etablere sig. Gruppen har desuden tidligere fungeret som en lukket facebookgruppe, men er nu åben for virksomheder, veteraner og folk, der arbejder for beskæftigelse til veteraner.