Helikopter lander i ørkenen i Afghanistan.

Veterancentrets Videncenter har blandt andet undersøgt det psykiske helbred hos danske veteraner, der har været udsendt til Afghanistan. Foto: Simon Elbeck

Veterancentrets Videncenter har udført flere forskningsrapporter, der har taget udgangspunkt i det psykiske helbred blandt dansk personel udsendt med International Security Assistance Force (ISAF).

 

Forskerne har blandt andet haft fokus på symptomer på depression og posttraumatisk stresslidelse (PTSD) blandt de danske soldater efter endt udsendelse. Blandt de udsendte på ISAF hold 15 har forskerne undersøgt soldaternes psykiske helbred 7-8 måneder efter hjemkomst.

Derudover har forskerne undersøgt soldaternes psykiske velbefindende på den lidt længere bane hos ISAF hold 7 og 10, der er blevet undersøgt 6½ år efter hjemkomst.

 

Forskerne er aktuelt i gang med at analysere psykisk velbefindende på den lidt længere bane også for ISAF hold 15, dvs. 6 ½ år efter hjemkomst. Publikationen tilføjes her på siden, når den er klar.

 

Herunder finder du et samlet overblik over den forskning, Veterancentrets Videncenter har udført i forbindelse med missionen i Afghanistan.

Exit Afghanistan

I 2021 afsluttede Forsvaret næsten 20 års militær indsats i Afghanistan, når Danmark sammen med USA, Storbritannien og de øvrige NATO-lande trækker sine soldater hjem.

 

Sidst opdateret 16. juli, 2021 - Kl. 14.26